lørdag den 18. oktober 2008

Tilbage til naturen


Slutter lige af med et efterårsbillede af mit yndlingstræ. Det overlevede orkanen i '99, det har stået et hav af storme igennem, slidt men aldrig knækket.
(Bare som en modvægt til al den teknik..)

fredag den 17. oktober 2008

Gennemført!

Nu har jeg gennemført 23 Ting! Før vi begyndte, lød projektet avanceret og kun for de smarte, men det viste sig at være sjovt og lærerigt, og flere af tingene kendte jeg da heldigvis til i forvejen. Den mest interessante opgave var selve bloggen - tænk at det er så enkelt at "udgive" sine tekster og billeder. Det, jeg har lært, kan jeg bruge til noget: først og fremmest har jeg vel fået mod på at lære mere, mod på at tilmelde mig diverse ting for at se, hvad det går ud på. Nu ved jeg jo, at jeg kan finde ud af det!

23 Ting har været et godt projekt - at få lov til at lave noget sjovt i sin arbejdstid, det er da alletiders. At jeg har løst de fleste opgaver i min fritid, fordi det kneb med tiden, er en anden sag, men godt var det alligevel. Og det var en god ide at bruge bloggen til at dokumentere forløbet. Hvis man vil lave en slags udvidet 23 Ting, vil jeg meget gerne deltage. Jeg vil foreslå, at man lægger de letteste og sjoveste opgaver i starten af forløbet, og så lader sværhedsgraden stige efterhånden. Det vil få flere til at hænge på, det er trist at gå død på opgave 3, fordi det der RSS bare driller! Biblioteket bør - som andre biblioteker har gjort - lægge 23 Ting ud på hjemmesiden og give lånerne mulighed for at være med. En ny opgave hver eller hver anden uge og så relevante links til de services, biblioteket selv tilbyder. Så kan mange få glæde af projektet.

fredag den 10. oktober 2008

Wikipedia

Da jeg først hørte om Wikipedia, tænkte jeg "aldrig i livet" - hvordan kan man bruge information, der er skrevet af helt tilfældige personer; hvordan ved man, om de overhovedet har forstand på det, de skriver?? I praksis har Wikipedia dog vist sig at være ret genialt - når enhver kan skrive artikler, kan enhver også rette i dem, og fejl lader til at blive hurtigt rettet af andre brugere. Der findes lange, grundige artikler om de mest mærkværdige emner, og aktualiteten er høj. Så hvis man ellers husker at medbringe sin naturlige kritiske sans, som man jo altid bør have med, så er Wikipedia et rigtigt godt redskab og noget af en succes for brugernes samarbejde på nettet.