Flickr er sjovt. Men jeg opdagede det først rigtigt, da jeg fandt et billede af nøjagtig det samme sted, jeg selv plejer at fotografere - se indlæg 2. Det var et meget bedre billede (jeg skal nok lære at gå lidt tættere på motivet, det er svært at tage de der store panoramabilleder). Men tænk at en anden havde fundet mit sted! Det siger vel lidt om, at man kan finde både det lokale og det globale på nettet - og i billedform på Flickr.
Jeg har prøvet at uploade et billede til bloggen via Flickr. Det gik ok, men det var lidt dobbeltarbejde, først at lægge det på Flickr og så flytte det fra Flickr til bloggen. Og det sad forkert på siden, så det blev slettet igen..
tirsdag den 29. april 2008
søndag den 27. april 2008
Picasa
Picasa er da meget smart. Men for en nybegynder bliver billedbehandling ikke lettere, når man får endnu et program oven i alle de andre, der efterhånden ligger på maskinen. Det forvirrer ærlig talt. Hver gang jeg åbner et nyt program, er mine billeder organiseret på en helt ny måde - og jeg vil altså helst gøre det selv! Jeg tror, det er bedst at vælge ét program og så prøve at blive god til det. Og for mig bliver det ikke Picasa, det faldt jeg ikke lige for..
fredag den 18. april 2008
LibraryThing
LibraryThing er smart: gennemarbejdet og med en guldgrube af viden og inspiration. Konceptet kunne sagtens udvides og bruges til andre interesseområder end bøger - film, musik osv. Anbefalinger af bøger, der ligner, er altid populært, så denne side vil jeg foreslå til nogle af mine lånere. Og så er der mange sjove finesser, for eksempel galleriet med billeder af de forfattere, man har i sit bibliotek. Når man skal tilføje bøger, er søgefunktionen dog for dårlig, det tager laaang tid at finde den rigtige udgave.
onsdag den 9. april 2008
fredag den 4. april 2008
Samme sted...
Del.icio.us
Ting 7 irriterer mig en anelse: hvorfor hedder det del.icio.us? Og hvorfor er det nødvendigt med endnu en værktøjslinje - kan man ikke få de to ikoner til at sidde sammen med nogle af de andre? Og det er besværligt hele tiden at skulle logge sig på og af diverse tjenester. Del.icio.us kan i hvert fald ikke erstatte de almindelige foretrukne/favoritter - for de fungerer perfekt og ligetil, og de er lette at organisere overskueligt og meningsfuldt. Eneste problem er, at de er bundet til pc'en - det er del.icio.us ikke. Hvis der var en genial og let måde at kopiere sine foretrukne fra en pc til en anden (er der det?), så ville jeg foretrække det. Del.icio.us kan bruges til mere gennemtænkte og emneopdelte linksamlinger, som man vil dele med andre - ikke til den daglige adresse-huske-funktion.
Abonner på:
Opslag (Atom)